Witam chcialem tylko podziekowac za ta sciagawke ,w ostatnia sobote wymienialem nagrzewnice i niebywale to latwo szlo jak wiedzialem gdzie czego szukac, jeszce raz wielkie dzieki pozdrawiam
Skoda Octavia 2 2.0 tdi kupić czy nie ???
Zwiń
X
-
Skoda Octavia 2 2.0 tdi kupić czy nie ???
Mam upatrzoną Octavię II z silnikiem 2.0 tdi 8v (PD) i filtrem cząstek stałych z 2007 roku. Przebieg to 130 tyś. wymieniony rozrząd niedawno. Jeżdżę w cyklu mieszanym (trochę w trasie i trochę w mieście). Stąd moje pytanie drodzy użytkownicy tego lub podobnego modelu. Jak się sprawuje wasz filtr i czy warto kupować taki model z tym wynalazkiem?
Pozdrawiam
-
-
ja bym sie raczej nie zdecydował biorąc pod uwagę kłopoty z 2.0 silnikiem i filtrem cząstek stałych ale to tylko moja opinia.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Perfect Serwis DobryGrześWawa
.................................................. ..............
Komentarz
-
-
I najwiecej do powiedzenia maja posiadacze starych kibli VP lub nowszych wynalazkow PD a w dodatku to najlepiej jak maja silnik benzynowy. O DPF slyszeli z opowiesci wujka za Odra.
Odpala, nie kopci, ciagnie, nic nie stuka puka, auto jest proste - to brac i sie cieszyc - a reszta niech marudzi, ze mu kolor nie pasi, ze klekot nie ten, ze glowica 8V a nie 16V, ze mniej ropy wciaga od BKD itd
Komentarz
-
-
Maicroft dokładnie wszyscy chalaą co mają ty swoje my swoje mam ASz-eta i jestem zadowolony kolega się zapytał wiec dostał odp kazdy w tym kraju moze wyrazic swoja opinię ai od pytań i odpowiedzi jest forum ocp moja opinia ja bym tego nie brał a czy stare kible czy Pd co to ma za znaczenie istotne by sie sprawdzało i nie psuło poro było opini oto co pyta kolega raczej nagannych wiecej jak pozytywnych widze ze forum zaczyna się robić zwykłym targiem z jajkami gdzie tylko wszystcy dra sie jaki maja wspaniały towar a reszta dziadostwo co nie wejde to tylko zamiast odpowiedzi porad pomocy (a od tego jest i takie był cel tego forum) tylko jakieś slowne przepychanki i nie na temam odpowiedzi dajcie sobie na wstrzymnie zapytał to mu odpowiedzieć i tyle jeden powie brać iny nie niech zdecyduje sam
O SERCE SZKODNIKA dba
Perfect Serwis DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
No auto nie kopci ładnie pracuje i nie rzyga olejem. Tylko najbardziej martwi mnie ten filtr, bo nie wiem czy można samemu włączyć wypalanie filtra w takiej octavii? A i czy w wersjach 8 zaworowych też pękały głowice, bo w wielu gazetach typu "Auto Świat" itp. piszą, że w 16 zaworowych 2 litrówkach jest właśnie taka przypadłość.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez momo05ja bym sie raczej nie zdecydował biorąc pod uwagę kłopoty z 2.0 silnikiem
ps. używaj przecinków, bo tego się nie da czytać k
Komentarz
-
Komentarz