Skoda Octavia 2 2.0 tdi kupić czy nie ???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • schon
    Classic
    • 2012
    • 1

Witam chcialem tylko podziekowac za ta sciagawke ,w ostatnia sobote wymienialem nagrzewnice i niebywale to latwo szlo jak wiedzialem gdzie czego szukac, jeszce raz wielkie dzieki pozdrawiam
  • wojtek492
    Classic
    • 2010
    • 2

Mam upatrzoną Octavię II z silnikiem 2.0 tdi 8v (PD) i filtrem cząstek stałych z 2007 roku. Przebieg to 130 tyś. wymieniony rozrząd niedawno. Jeżdżę w cyklu mieszanym (trochę w trasie i trochę w mieście). Stąd moje pytanie drodzy użytkownicy tego lub podobnego modelu. Jak się sprawuje wasz filtr i czy warto kupować taki model z tym wynalazkiem?

Pozdrawiam

Komentarz

• momo05
      Rider
      • 2008
      • 395

ja bym sie raczej nie zdecydował biorąc pod uwagę kłopoty z 2.0 silnikiem i filtrem cząstek stałych ale to tylko moja opinia
      .................................................. ..............
      O SERCE SZKODNIKA dba
      Perfect Serwis DobryGrześWawa

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

weźcie to zamknijcie :evil:

Komentarz

• momo05
          Rider
          • 2008
          • 395

ma prawo pytać
          O SERCE SZKODNIKA dba

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

I najwiecej do powiedzenia maja posiadacze starych kibli VP lub nowszych wynalazkow PD a w dodatku to najlepiej jak maja silnik benzynowy. O DPF slyszeli z opowiesci wujka za Odra.

Odpala, nie kopci, ciagnie, nic nie stuka puka, auto jest proste - to brac i sie cieszyc - a reszta niech marudzi, ze mu kolor nie pasi, ze klekot nie ten, ze glowica 8V a nie 16V, ze mniej ropy wciaga od BKD itd
            Spritmonitor.de

Komentarz

• MiroTDI
              Ambiente
              • 2010
              • 104

Mam DPF,przebieg 165tys km i zero problemów z filtrem. Jeżdżę głównie poza miastem.
              wojtek492, jak autko zdrowe i udokumentowane to bierz śmiało.

Komentarz

• momo05
                Rider
                • 2008
                • 395

Maicroft dokładnie wszyscy chalaą co mają ty swoje my swoje mam ASz-eta i jestem zadowolony kolega się zapytał wiec dostał odp kazdy w tym kraju moze wyrazic swoja opinię ai od pytań i odpowiedzi jest forum ocp moja opinia ja bym tego nie brał a czy stare kible czy Pd co to ma za znaczenie istotne by sie sprawdzało i nie psuło poro było opini oto co pyta kolega raczej nagannych wiecej jak pozytywnych widze ze forum zaczyna się robić zwykłym targiem z jajkami gdzie tylko wszystcy dra sie jaki maja wspaniały towar a reszta dziadostwo co nie wejde to tylko zamiast odpowiedzi porad pomocy (a od tego jest i takie był cel tego forum) tylko jakieś slowne przepychanki i nie na temam odpowiedzi dajcie sobie na wstrzymnie zapytał to mu odpowiedzieć i tyle jeden powie brać iny nie niech zdecyduje sam
                O SERCE SZKODNIKA dba

Komentarz

• wojtek492
                  Classic
                  • 2010
                  • 2

No auto nie kopci ładnie pracuje i nie rzyga olejem. Tylko najbardziej martwi mnie ten filtr, bo nie wiem czy można samemu włączyć wypalanie filtra w takiej octavii? A i czy w wersjach 8 zaworowych też pękały głowice, bo w wielu gazetach typu "Auto Świat" itp. piszą, że w 16 zaworowych 2 litrówkach jest właśnie taka przypadłość.

Komentarz

• Mihau
                    RS
                    • 2009
                    • 7460
                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez momo05
                    ja bym sie raczej nie zdecydował biorąc pod uwagę kłopoty z 2.0 silnikiem
                    Jakbyś troszkę więcej poczytał to byś wiedział, że kłopoty występują w 2.0 TDI BKD 16V, póki co nie słyszałem (lub nie przypominam sobie) o żadnym BMM-ie z pękniętą głowicą czy czym co nęka BKD. A co do DPF-a to musisz się po prostu nauczyć z nim jeździć i tyle ale tu powinny wypowiedzieć się osoby co go posiadają

ps. używaj przecinków, bo tego się nie da czytać k
                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• paisak
                      Drive
                      • 2010
                      • 96

wojtek 492, mam wlasnie takie auto, przebieg tez prawie identyczny, jezdze nim duzo w miescie i duzo na autostradzie i i filtrem nie bylo dotychczas problemow. Czytalem gdzies, ze on sie nawet sam przeczyszcza

Komentarz

• mecholl
                        L&K
                        • 2008
                        • 1006

wojtek492, od prawie 3 miesięcy pomykam autkiem w takowej wersji co zamierzasz kupić < przebieg 111kkm > wszytko super, co do dpf-a to nawet nie odczuwam, że go mam < też nasłuchałem się i naczytałem o tym ustrojstwie, że to takie straszne >. Kupuj samochód i nie myśl, ciesz się z jazdy
                        Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• krzysiek1974
                          Rider
                          • 2009
                          • 323

Zamieszczone przez Mihau
                          ps. używaj przecinków, bo tego się nie da czytać k
                          lubię leżeć, z dziewczynami czytać książki

lubię leżeć z dziewczynami, czytać książki

przecinek ma znaczenie :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...